Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
plus
reset
minus
plus
minus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۲۳
کد مطلب : ۵۹۰۵
سازمان نقشه برداری کشور برگزار کرد:

سخنرانی علمی با موضوع مدیریت منابع آب و ارایه راهکارها با استفاده از GIS در سازمان نقشه برداری کشور برگزار شد

سخنرانی علمی با موضوع مدیریت منابع آب و ارایه راهکارها با استفاده از GIS به صورت حضوری و وبیناری در سالن خلیج فارس سازمان نقشه برداری کشور توسط دکتر رامین پاپی کارشناس اداره کل سامانه های ملی و زیرساخت های اطلاعات مکانی برگزار شد
سخنرانی علمی با موضوع مدیریت منابع آب و ارایه راهکارها با استفاده از GIS در سازمان نقشه برداری کشور برگزار شد
plusresetminus
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، روز یکشنبه 2 بهمن ­ماه 1401 ساعت 10صبح سخنرانی علمی با موضوع مدیریت منابع آب و ارایه راهکارها با استفاده از GIS به صورت حضوری و وبیناری در سالن خلیج فارس سازمان نقشه برداری کشور توسط دکتر رامین پاپی کارشناس اداره کل سامانه های ملی و زیرساخت های اطلاعات مکانی برگزار شد. گفتنی است مخاطبین این دوره مدیران و کارشناسان سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استان ها، کارشناسان سازمان نقشه برداری و همچنین دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه ها بودند. در این نشست قابلیت های سیستم اطلاعات مکانی در حوزه منابع آب ارایه گردید.
آب نخستین و اساسی­ ترین مایه حیات بشری و از اصلی ­ترین زیربنا‌های توسعه پایدار است که در اختیار بشر قرار دارد. موضوع آب در کشور ایران که در ناحیه خشک و نیمه ­خشک قرار گرفته، بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر اقلیم خشک کشور، رویدادهای خشکسالی که اخیرا شدیدتر و طولانی ­تر رخ می ­دهند، اهمیت آب به عنوان یک نهاده حیاتی را بیش از پیش مشخص می ­کنند. علاوه بر این آب کالایی نیست که به راحتی بتوان آن را تولید نمود! برداشت‌ بیش از حد از ذخایر آب‌ زیرزمینی و تهدید کیفیت منابع آب از طریق آلودگی‌های شهری و صنعتی، کود‌ها و سموم شیمیایی بر نگرانی ناشی از محدودیت کمی و کیفی منابع آب افزوده است. همچنین شایان ذکر است چنانچه توسعه پایدار براساس منابع آب برنامه ­ریزی نشود، در آینده نزدیک معضلات و بحران­های بزرگی گریبان منطقه را خواهد گرفت.
با افزایش تقاضا برای منابع آب، آب تبدیل به عاملی کلیدی در روابط سیاسی میان کشورها شده و تنش­های جدیدی در خصوص مساله تصاحب منابع آب بوجود آمده است. برخی از رودخانه­ ها در فضای سرزمینی بیش از یک کشور جریان دارند که سبب اختلاف­هایی بین کشورهای حوضه این رود ها برای استفاده از آب وجود دارد. از این رو هیدروپلیتیک یا ژئوپلیتیک آب که به مطالعه نقش آب در مناسبات استراتژیک کشورها می­ پردازد، موضوعیت می­ یابد. دیپلماسی آب­های مرزی و برون­ مرزی ابزاری ضروری جهت مذاکرات و تصمیمات در خصوص آب محسوب می­ شود. این دیپلماسی و مذاکرات باید بر اساس مستندات معتبر و علمی باشد. بنابراین در خصوص رودخانه­ های دجله، ارس، هیرمند و دیگر رودخانه های فرامرزی باید مطالعات به صورت گزارش­های معتبر بین­المللی و مقالات ISI قابل استناد چاپ شود تا مبنای مذاکره مدیران و مذاکره ­کنندگان کشورمان در تقابل با کشورهای همسایه باشد.
بر همین اساس در این نشست علمی، نمونه ­هایی از مستندسازی مطالعات علوم مکانی در خصوص منابع آب مورد بحث و بررسی قرار گرفت. موضوعات متعددی که در این نشست مورد بحث قرار گرفت به شرح ذیل است:
   
        پایش مکانی و زمانی منابع آب سطحی در خاورمیانه
        پایش مکانی و زمانی منابع آب زیرزمینی در خاورمیانه
        بررسی، ارزیابی و آسیب­ شناسی اقدامات کشورهای ترکیه و عراق در حوزه منابع آب 
        اثرات خشک شدن دریاچه ­ها و تالاب­ها بر تخریب سرزمین و شکل­ گیری گردوغبار 
        اثرات خشک شدن دریاچه­ هامون بر بیلان انرژی
        ارایه راهکارهای مدیریتی جهت احیای تالاب هویزه 
        اثر برداشت آب­های زیرزمینی بر فرونشست زمین 
        شناسایی و اولویت­ بندی مکان­های مناسب تغذیه مصنوعی آب­های زیرزمینی 

        مطالب مربوط به این ارائه (اینجا) قابل دسترسی می باشد. 
https://fa.ncc.gov.ir/vdca.wnmk49nom5k14.html
ncc.gov.ir/vdca.wnmk49nom5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی