به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور؛ صبح روز چهارشنبه 28 دی ماه سال جاری هفتاد و چهارمین نشست کمیسیون معین شورای عالی نقشهبرداری با ریاست علی جاویدانه دبیر شورا و رئیس کمیسیون، نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی عضو شورا و همچنین نمایندگان کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی؛ در محل سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد.
بر اساس اولین مصوبه یکصد و بیست و دومین جلسه شورای عالی نقشه برداری کشور، پیش نویس آئین نامه اجرائی توسعه، بهرهبرداری و مشارکت در زیرساخت داده مکانی که پیش از این برای اعضا ارسال شده بود؛ ارائه گردید و تفصیلاً مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. نهایتاً در این خصوص مقرر شد اعضا نظرات خود را به صورت مکتوب برای دبیرخانه ارسال نموده و دبیرخانه نیز با تشکیل کارگروه موقت، نسخه جدید آییننامه را براساس جمع بندی نظرات واصله، در جلسه بعدی به کمیسیون معین ارائه نماید.
در ادامه و بر اساس مصوبه شصت و نهمین جلسه کمسیون معین درخصوص پنجره واحد مدیریت زمین، سامانه مدیریت و نظارت بر توسعه استانهای کشور(منتاک) توسط نماینده وزارت کشور معرفی شد. پس از گفتگو و تبادل نظر درباره این سامانه؛ مقرر شد کارگروه تخصصی ذیل کمیسیون معین توسط نماینده وزارت کشور بعنوان متولی سامانه منتاک تشکیل شود تا میزان مکان محور بودن این سامانه، ارتباط آن با پنجره واحد مدیریت زمین و زیرساخت داده مکانی و ظرفیتهای آن برای اجرایی کردن دستورالعمل رفتارسنجی ژئودتیک در پایش سازههای حساس، مشخص شود. همچنین مقرر شد نتیجه بررسی ها نیز برای تصمیم گیری نهایی و جلوگیری از هرگونه موازی کاری به کمیسیون معین گزارش شود.
در بخش نهایی این جلسه و بر اساس درخواست جامعه صنفی مهندسان نقشه برداران ایران، نقدها و پیشنهادهایی در خصوص لزوم اصلاح دستورالعمل برگزاری مناقصات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطرح شد. در این راستا مقرر شد ضمن انعکاس مشکلات ناشی از تخصیص دیرهنگام اعتبارات هزینهای؛ دستگاه های عضو کمیسیون معین، خدمات نقشهبرداری مورد نیاز خود را که در دستورالعمل تعرفههاي خدمات نقشهبرداري نظام فنی اجرایی کشور موجود نبوده، تعریف و به دبیرخانه ارائه دهند تا برای درج در تعرفه سال بعد پیگیری شود. در این راستا تاکید شد دستگاههای اجرایی، واگذاری خدمات نقشهبرداری مورد نیاز خود را صرفاً براساس تعرفه انجام دهند. همچنین مقرر شد کارگروهی با حضور سازمان نقشه برداری کشور (ناظر)، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (کارفرما)، جامعه صنفی مهندسان نقشه برداران ایران (نماینده مشاوران) و سازمان امور اراضی (مشارکت کننده پروژههای کاداستر اراضی) تشکیل شود تا شرح خدمات قراردادهای تهیه نقشههای مورد نیاز کاداستر در سال جاری، تدقیق و تصحیح گردد؛ در نهایت نیز شرح خدمات مورد توافق کارفرما، ناظر و مشاور توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ادارات کل استانی ابلاغ شده تا در این قراردادها در کل کشور به صورت یکپارچه عمل شود.